Γιατί APIVITA SUNCARE;

Τι κάνει τη σειρά αντιηλιακών APIVITA SUNCARE τόσο ξεχωριστή?
Φυσικά, καινοτόμα, ασφαλή, αποτελεσματικά και ελληνικά αντιηλιακά που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία και τη φωτογήρανση.

ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ

Η Ελλάδα έχει μία από τις πλουσιότερες χλωρίδες της Ευρώπης με 5700 διαφορετικά είδη φυτών και επίσης 750 μοναδικά ενδημικά φυτά όπως η μαστίχα, το δίκταμο και ο κρόκος Κοζάνης.
Τα χαμηλά επίπεδα βιομηχανικής ρύπανσης και η ηλιοφάνεια σχεδόν όλη τη διάρκεια του χρόνου επιτρέπουν βιοποικιλότητα και δραστικά συστατικά εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής βιολογικής αξίας.

Για εμάς στην APIVITA, η πλούσια ελληνική φύση, από τις πιο σημαντικές της Ευρώπης, αν σκεφτεί κανείς ότι 32 από τα 200 πιο σημαντικά δάση της Μεσογείου βρίσκονται στη χώρα μας, ήταν και είναι μία διαρκής πηγή έμπνευσης.

Γνωρίζοντας ότι τα βότανα της Ελλάδας έχουν υψηλή βιολογική αξία αναγνωρισμένη διεθνώς, τα χρησιμοποιούμε σε όλα μας τα προϊόντα. Μετατρέπουμε δηλαδή την ελληνική χλωρίδα, σε εγχύματα, αποστάγματα και εκχυλίσματα ενσωματώνοντας όλες τις δράσεις των φυτών στα προΪόντα μας. Τα καλλυντικά μας δεν περιέχουν σκέτο νερό, αλλά εγχύματα από βιολογικά φυτά με σημαντικές αντιοξειδωτικές και μαλακτικές ιδιότητες – μια ακόμα καινοτομία της APIVITA.

Αλλά η αξιοποίηση της ελληνικής φύσης δεν σταματάει εδώ.Tα δραστικά των προϊόντων μας είναι τα δραστικά των φυτών, όπως είναι η ρεσβερατρόλη από το κόκκινο κρασί, μια ισχυρά αντιοξειδωτική πολυφαινόλη στην οποία είναι αφιερωμένο αποκλειστικά ένα ετήσιο παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο. Ή την ελιά, το λάδι της και το εκχύλισμά της, που είναι το αντικείμενο δεκάδων σύγχρονων επιστημονικών άρθρων.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία της APIVITA στην έρευνα αλλά και ανάπτυξη φυτικών δραστικών καλλυντικών προϊόντων εδώ και 34 χρόνια εγγυάται αυτό που δύσκολα επιτυγχάνουν άλλες εταιρείες ακόμη και σήμερα. Υψηλές φυσικές συνθέσεις και εξαιρετικά αποτελεσματικές με ωραίες υφές και αρώματα.
H σειρά APIVITA SUNCARE περιέχει φυσικά συστατικά υψηλής τεχνολογίας και δραστικότητας (πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης, θαλάσσια λεβάντα, βλαστοκύτταρα κριτάμου κ.α) καλύπτοντας ολιστικά όλες τις ανάγκες της επιδερμίδας κατά την έκθεση της στον ήλιο.

Έτσι, κάθε φορά που παίρνετε στα χέρια σας ένα αντιηλιακό APIVITA SUNCARE να θυμάστε ότι είναι ξεχωριστό γιατί:

 • προστατεύει αποτελεσματικά από την έκθεση στον ήλιο
 • προστατεύει από τη φωτογήρανση όπως κανένα άλλο
 • ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στον ήλιο
 • έχει φυσικό άρωμα και εξαιρετική υφή
 • σέβεται την επιδερμίδα σας και το περιβάλλον

Και όλα αυτά σε φόρμουλες με υψηλά ποσοστά φυσικότητας και με συνθέσεις απο 77% – 100% χάρη σε:

 • φυτικά λάδια και φυσικούς εστέρες για επιτυχή διάλυση των αντιηλιακών φίλτρων και σησαμέλαιο που λειτουργεί ως μέσο διασποράς των φυσικών φίλτρων αντί για συνθετικούς διαλύτες που προέρχονται από την επεξεργασία πετρελαίου
 • πρωτεΐνες σιταριού για εξασφάλιση του επιθυμητού SPF με χρήση μικρότερου ποσοστού αντιηλιακών φίλτρων
 • έγχυμα πράσινου τσαγιού, αντί για νερό για ενίσχυση της αντιοξειδωτική δράσης, άρα και ενίσχυση της άμυνας της επιδερμίδας απέναντι στον ήλιο
 • αντιοξειδωτικό παράγοντα από δενδρολίβανο για φυσική προστασία της φόρμουλας και μείωση της ποσότητας των συντηρητικών
 • βέλτιστο συνδυασμό φυσικών και οργανικών φίλτρων σταθερών στο χρόνο που εξασφαλίζουν προστασία από τη UVB & UVA ακτινοβολία

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Η APIVITA, πρωτοπόρος στην έρευνα και στην ανάπτυξη φυσικών καλλυντικών πλούσιων σε εκχυλίσματα από την ελληνική χλωρίδα αλλά και σε προϊόντα μέλισσας:

 • Καινοτομεί για μια ακόμη φορά και παρουσιάζει το νέο πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης, ασπίδα προστασίας από τη φωτογήρανση
 • Εμπλουτίζει με αυτό την αντηλιακή της σειρά και δημιουργεί την 1η αντιηλιακή σειρά με πατέντα στη φωτογήρανση

Η πρόπολη είναι μία φυσική ρητίνη που παράγουν οι μέλισσες η οποία παρουσιάζει μοναδικές καλλυντικές & θεραπευτικές ιδιότητες (αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιασικές, αντιικές) λόγω του πλήθους των δραστικών συστατικών που περιέχει.

Για πρώτη φορά σε αντιηλιακά προϊόντα ενσωματώνεται ένα φυσικό δραστικό συστατικό με τεχνολογία αιχμής, καθιστώντας τη σειρά SUNCARE όχι απλώς μία σειρά αντιηλιακών, αλλά μία ολοκληρωμένη πρόταση για την ασφάλεια και την προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο και την πρόωρη γηρανση.

Σήμερα, το τμήμα Research & Development της APIVITA έχει αναπτύξει μία καινοτόμο μέθοδο εκχύλισης των δραστικών συστατικών της πρόπολης με την οποία ενισχύεται η σταθερότητα τους. Για πρώτη φορά οι δραστικές ουσίες της εγκλωβίζονται σε κυκλοδεξτρίνες (μόρια που προέρχονται απο άμυλο) προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη σταθερή συγκέντρωση των βιοδραστικών συστατικών της (πολυφαινόλες, τερπένια) στο τελικό προιον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα εκχύλισμα με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η νέα μέθοδος αυτή έχει κατατεθεί στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και κατέχει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας.
Το πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης προστατεύει την επιδερμίδα απο τη φωτογήρανση – την πιο σημαντική αιτία της πρόωρης γήρανσης- ενώ εργαστηριακές μελέτες αποδεικνύουν οτι αυξάνει τη ζωτικότητα των κυττάρων έως 40% και προστατεύει τα κύτταρα απο τις ελεύθερες ρίζες έως 20%.
Παράλληλα, επιπλέον μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Pavia πιστοποιούν οτι το συγκεκριμένο εκχύλισμα δρα προστατευτικά έναντι στη UVA & UVB ακτινοβολία θωρακίζοντας και ενισχύοντας την άμυνα της επιδερμίδας με τον πιο αποτελεσματικό, ασφαλή και φυσικό τρόπο.

apivita-chart

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ασφάλεια είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην αναζήτηση του κατάλληλου αντιηλιακού.
Τα αντιηλιακά APIVITA SUNCARE

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ:

 • Άριστη προστασία από τη UVA & UVB ακτινοβολία η οποία επιτυγχάνεται με τον κατάλληλο συνδυασμό φυσικών και χημικών φίλτρων
 • Μετρημένο σταθερό SPF για όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος (έλεγχος με τη μέθοδο της υγρής χρωματογραφίας)
 • Έως και δύο φορές υψηλότερη προστασία από τη UVA ακτινοβολία από αυτή που απαιτεί η νομοθεσία
 • Προστασία από τη φωτογήρανση, τη Νο 1 αιτία της πρόωρης γήρανσης

ΕΙΝΑΙ:
Υποαλλεργικά και ανθεκτικά στο νερό

ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ:

 • Χημικά συστατικά που έχουν κατηγορηθεί για αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και το περιβάλλον
 • Parabens, silicones, propylen glycol, mineral oils, ethanolamines, phtalates

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η αποτελεσματικότητα της σειράς APIVITA SUNCARE βασίζεται στην πληθώρα των δραστικών συστατικών που περιέχει τόσο για την προστασία απο όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας όσο και για την κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών της επιδερμίδας κατά την έκθεση της στον ήλιο. Τα αντιηλιακά SUNCARE:

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ:

 • Αντιοξειδωτική προστασία με το πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης που αυξάνει τη ζωτικότητα των κυττάρων και προστατεύει τα κύτταρα απο τις ελεύθερες ρίζες
 • Άμεση ενυδάτωση της επιδερμίδας με θαλάσσια λεβάντα. Το δραστικό εκχύλισμά της ενισχύει παράλληλα την άμυνα της επιδερμίδας στην ηλιακή ακτινοβολία και τους ερεθισμούς

ΕΧΟΥΝ εξειδικευμένη δράση ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας:

Μεικτή – Λιπαρή επιδερμίδα:
Aντιμετώπιση της λιπαρότητας με δραστικό εκχύλισμα ιπποκάστανου, γλυκύριζας, Vit B3, B7. Ρυθμίζει την παραγωγή και έκκριση σμήγματος, προσφέρει αντιερεθιστική δράση χαρίζοντας ματ όψη και άνεση στο λιπαρό δέρμα.

Κανονική – ξηρή επιδερμίδα: Ενισχυμένη ενυδάτωση με ολιγοσακχαρίτες υαλουρονικού οξέος. Το μικρό μοριακό τους βάρος εξασφαλίζει μεγαλύτερη διεύσδυση στην επιδερμίδα ενισχύοντας τον υδρολιπιδικό φραγμό.

Πανάδες: Πρόληψη και αντιμετώπιση των πανάδων με βλαστοκύτταρα κριτάμου. Αναστέλλουν την παραγωγή μελανίνης και μειώνουν τη δέσμευση μελανοσωμάτων απο τα κερατινοκύτταρα.

Ευαίσθητη επιδερμίδα: Προστασία απο ερεθισμούς με εκχύλισμα καφέ και κόκκινων φυκιών. Προλαμβάνει τη δημιουργία φλεγμονών καθώς περιορίζει την έκκριση προσταγλανδινών.

EΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

Πολλοί σήμερα μιλάνε για ελληνικότητα και ελληνικές επιχειρήσεις…..Το δύσκολο ήταν να μιλήσεις για ελληνικότητα πριν 34 χρόνια όταν ξεκίνησε η APIVITA, η πρώτη εταιρία φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα. Σε μία εποχή που το ελληνικό προϊόν δεν είχε τη δύναμη που έχει στις μέρες μας.

Έμπνευσή μας ήταν και είναι η ελληνική φύση, η κοινωνία της μέλισσας και ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής.

Από το 1979, πιστέψαμε στην πολιτιστική μας κληρονομιά και με οδηγό τον ελληνικό τρόπο ζωής , το ευ επιχειρείν, την ηθική και τη γνώση δημιουργήσαμε προϊόντα που προβάλλουν την ελληνικότητά μας. Ακόμα και το λογότυπο της APIVITA είναι εμπνευσμένο από ένα μινωικό κόσμημα του 15ου-16ου αιώνα τη Μέλισσα των Μαλλίων που συμβολίζει τη γονιμότητα, την αρμονία και το κάλλος.

Στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια εκτός από το να κάνουμε γνωστό σε όλο τον κόσμο τον πλούτο της ελληνικής φύσης και τα μοναδικά προϊόντα των μελισσών, ήταν παράλληλα να προάγουμε και την ελληνική οικονομία. Σήμερα συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και δημιουργούμε 2 ακόμα εταιρίες:

 • Την APIVITA FARM, με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση των μοναδικών Ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών βοτάνων, με βιολογικές καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με συνεργάτες και συμμέτοχους, βιοκαλλιεργητές και γεωπόνους
 • Την APIGAIA, μια πρότυπη μελισσοκομική μονάδα 1000 μελισσιών, στη λίμνη Σμοκόβου, που έχει σκοπό να αναδείξει την προσφορά της κοινωνίας των μελισσών και την αξία των μοναδικών Ελληνικών μελισσοκομικών προϊόντων, την πρόπολη, το βασιλικό πολτό, τη γύρη, το κερί και το μέλι

Με τις 2 αυτές νέες «πράσινες» εταιρείες, η APIVITA προσπαθεί να ενισχύσει και την ελληνική οικονομία, τους Έλληνες μελισσοκόμους και Έλληνες καλλιεργητές ,που ήδη έχουν αρχίσει να στρέφονται σε διαφορετικές μορφές καλλιέργειας από αυτές που είχαν μάθει μέχρι χθες και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό ειδικά σε μια εποχή που η χώρα, το έχει πολύ ανάγκη.

H ελληνικότητα της APIVITA είναι στο DNA της. Είναι η πηγή έμπνευσής της, είναι κάθε της προιόν ξεχωριστά !!!

 

ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ

Μαθαίνω για την αντιηλιακή προστασία...