ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ

Αντιηλιακή Προστασία μετά Βραβείων και Επαίνων!

Αντιηλιακή προστασία μετά βραβείων και επαίνων!

Η APIVITA βραβεύτηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων και Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ για την καινοτόμο μέθοδο εκχύλισης πρόπολης στα αντιηλιακά SUNCARE.

Είναι σχεδόν Μάιος, και όσους ή όσες από εμάς δεν μας έχει ήδη πιάσει η Άνοιξη, που φέτος κάπως φαίνεται να αργεί, σίγουρα σε λίγες μέρες θα μας πιάσει απότομα το καλοκαίρι!

Και αφού ο Απρίλης αποδείχθηκε βροχερός, τόσο μεγαλύτερη λαχτάρα θα έχουμε να τρέξουμε στον ήλιο… Ναι, τώρα είναι η εποχή που «καίγεσαι» πίνοντας καφέ στη λιακάδα ή βγάζοντας βόλτα το σκύλο, ή κάνοντας έναν απλό περίπατο…

Είναι η εποχή που ακόμα κι αν όλο το χρόνο δεν χρησιμοποιούσαμε αντιηλιακή προστασία, από εδώ και μπρος… τέρμα τα ψέματα! Άλλωστε, είναι πλέον γνωστό ότι η φωτογήρανση είναι η νο1 αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Και αυτό δεν αρέσει ούτε σε εμάς, ούτε στο δέρμα μας!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή

Αν σας έλεγαν ότι μία ρητίνη που συλλέγουν οι μέλισσες από τους βλαστούς των νεαρών λουλουδιών και φυτών και την οποία χρησιμοποιούν για προστατέψουν την κυψέλη τους από εξωτερικές επιθέσεις και εισβολείς αλλά και για να αποστειρώσουν το εσωτερικό της κυψέλης τους θα είχε σχεδόν «θαυματουργές» αντιοξειδωτικές, φωτοπροστατευτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, τι θα λέγατε;

Η πρόπολη, για την οποία ο λόγος, ήταν για το ευρύ κοινό το πιο άγνωστο από τα μελισσοκομικά προϊόντα. Κι όμως, για τους «μυημένους» η πρόπολη θεωρούνταν πάντοτε πολύτιμη, και μάλιστα υπάρχουν και πολλές διαφορετικές μέθοδοι συλλογής της, αφου ουσιαστικά ο άνθρωπος «κλέβει» την πρόπολη από τις μέλισσες. Και αυτό γιατί από την αρχαιότητα ακόμα, η πρόπολη ήταν ένα διάσημο συστατικό και χρησιμοποιούνταν για φαρμακευτικούς, ιατρικούς και θρεπτικούς σκοπούς από τους αρχαίους έλληνες γιατρούς, οι οποίοι ακολουθούσαν τις θεραπευτικές μεθόδους του Ιπποκράτη, Πατέρα της Ιατρικής.

Η λέξη πρόπολη προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «προ» και «πόλις», και δηλώνει τις προστατευτικές της ιδιότητες. Χάρη στην πλούσια σύνθεσή της, θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές φυσικές ουσίες, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία και την ομορφιά. Η πρόπολη έχει αντιβακτηριακές, αντι-ιικές, αντιμυκητιασικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, και είναι γνωστή επίσης ως «το αντιβιοτικό της φύσης».

Και στην αντιηλιακή προστασία …«μας κυνηγούν οι μέλισσες!»

Ως πρωτοπόρος στη χρήση της πρόπολης στα καλλυντικά προϊόντα. (Ήταν η πρώτη εταιρεία που ενσωμάτωσε την πρόπολη στα προϊόντα της, ήδη από το 1979, όταν δημιούργησε για πρώτη φορά το διάσημο και θαυματουργό μαύρο σαπούνι της πρόπολης), η APIVITA έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια καινοτόμο μέθοδο εκχύλισης των ενεργών συστατικών της πρόπολης, που ενισχύει τη σταθερότητά τους. Η επιστημονική ομάδα της APIVITA κατάφερε, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και σχεδόν μηδενικά απόβλητα, να απομονώσει από την πρόπολη τα συστατικά αυτά που ευθύνονται για την αντιοξειδωτική, φωτοπροστατευτική και αντιγηραντική της δράση.

Για πρώτη φορά, τα ενεργά συστατικά εγκλωβίζονται σε κυκλοδεξτρίνη με σκοπό να επιτευχθεί η μέγιστη και σταθερή συμπύκνωση φλαβονοειδών και πολυφαινολών στο τελικό προϊόν. Το εκχύλισμα αυτό προστατεύει την επιδερμίδα από τη φωτογήρανση, την πιο σημαντική αιτία της πρόωρης γήρανσης- αυξάνοντας τη ζωτικότητα των κυττάρων έως και 40%, και προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες έως και 20%. Το πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης (αριθμός πατέντας 1007520) η APIVITA το ενσωμάτωσε στην αντιηλιακή σειρά APIVITA SUNCARE δημιουργώντας ένα δεύτερο μηχανισμό άμυνας του οργανισμού απέναντι στη επιβλαβή δράση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Εφαρμοσμένη Καινοτομία που βραβεύεται!

Το Νοέμβριο 2013, η καινοτόμος μέθοδος εκχύλισης της πρόπολης βραβεύτηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων, στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού με τη Eurobank. Ο Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί», διενεργείται ανά δύο χρόνια, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο της έρευνας στη χώρα, να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις και να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια προς επένδυση, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας γέφυρας ανάμεσα στη δυναμική επιχειρηματικότητα, τον τραπεζικό τομέα και την καινοτόμα επιστημονική δραστηριότητα. Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε «για την καινοτόμο μέθοδο εκχύλισης της ελληνικής πρόπολης με σκοπό την παραγωγή υψηλής αξίας πρώτης ύλης με αντιοξειδωτική και φωτοπροστατευτική δράση».

Για την APIVITA το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή γιατί αναγνωρίζεται η επιστημονική συνέπεια, η επιστημονική μέθοδος, η επιστημονική ηθική και πειθαρχία σε ένα τομέα εμπορικής δραστηριοποίησης όπως αυτή των φυσικών προϊόντων και ειδικότερα των φυσικών καλλυντικών.

Τα βραβεία όμως για την αντιηλιακή σειρά APIVITA SUNCARE δεν σταματούν εδώ! Λίγους μήνες αργότερα, στην APIVITA SUNCARE απονεμήθηκε ο Έπαινος «Καινοτόμου Προϊόντος» από τα «Made in Greece Awards» που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ.

Αντιηλιακή προστασία λοιπόν, με τον πιο φυσικό τρόπο και καινοτομία που εφαρμόζεται στην πράξη: γιατί είναι στη φύση μας!

Όπως και το να αγαπάμε τις βόλτες στον ήλιο, το άραγμα στην παραλία και το να χαιρόμαστε την υπέροχες ανοιξιάτικες λιακάδες στη φύση και στην πόλη!

ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ

Μαθαίνω για την αντιηλιακή προστασία...